Lessen

Vind jij dwarsfluiten leuk en wil je graag lessen volgen? Heb je al jaren les gehad en wil je het graag weer oppakken? Of weet je het nog niet zo goed, maar wil je het graag een keer proberen? Dat kan..! Meld je gauw aan voor een gratis proefles!

Wat je leert in de les…

Tijdens de lessen leren we op welke manier je houding het meest ontspannen is, hoe je moet blazen, hoe je je techniek zo soepel mogelijk kunt maken en hoe je de mooiste klank uit je fluit kunt halen

Natuurlijk leer je ook van alles over de muziek zelf. Je leert de muziek ‘op toon voor te lezen’ als een verhaal met zinnen, komma’s en punten. We achterhalen hoe de componist die het stuk schreef de muziek het liefst wilde horen. En natuurlijk leer je ook zelf liedjes te improviseren en te schrijven.

Alleen een fluit is ook maar zo alleen. Daarom spelen we in de les veel samen in fluit-duetten en soms met piano of gitaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om nog meer samen te spelen met andere fluitleerlingen of zelfs andere instrumenten. Kijk daarvoor bij het kopje Kamermuziek!

Het is belangrijk dat je enthousiast bent en blijft tijdens het spelen. Daarom overleggen we altijd welke stukken jij mooi vindt en wat haalbaar is. Klassieke muziek, christelijke liederen of juist filmmuziek. We kiezen wat bij jóu past. Dan ga je net zoveel van de dwarsfluit houden als ik!