Lessen

Vind jij dwarsfluiten leuk en wil je graag lessen volgen? Heb je al jaren les gehad en wil je het graag weer oppakken? Of weet je het nog niet zo goed, maar wil je het graag een keer proberen? Dat kan..! Meld je gauw aan voor een gratis proefles!

 

Wat je leert in de les…

Tijdens de lessen leren we op welke manier je houding het meest ontspannen is, hoe je moet blazen, hoe je je techniek zo soepel mogelijk kunt maken en hoe je de mooiste klank uit je fluit kunt halen

Natuurlijk leer je ook van alles over de muziek zelf. Je leert de muziek ‘op toon voor te lezen’ als een verhaal met zinnen, komma’s en punten. We achterhalen hoe de componist die het stuk schreef de muziek het liefst wilde horen. En natuurlijk leer je ook zelf liedjes te improviseren en te schrijven.

Alleen een fluit is ook maar zo alleen. Daarom spelen we in de lessen veel fluit-duetten en stukken voor fluit en piano of gitaar. Door lessen van verschillende leerlingen af en toe te combineren, kunnen we groepjes vormen waarin we zelfs met drie, vier of zelfs vijf fluiten tegelijk spelen. Zo leren we om te luisteren naar elkaar en naar jezelf en is er aandacht voor zuiverheid en frasering. In het samenspel wordt muzikaliteit sterk uitgedaagd en leer je die te ontwikkelen.

Het is belangrijk dat je enthousiast bent en blijft tijdens het spelen. Daarom overleggen we altijd welke stukken jij mooi vindt en wat haalbaar is. Klassieke muziek, christelijke liederen of juist filmmuziek. We kiezen wat bij jóu past. Dan ga je net zoveel van de dwarsfluit houden als ik!

 

Er zijn ook andere soorten muziekles…

Naast lessen in dwarsfluit, kun je bij mij ook terecht voor piccolo-les, theorieles in voorbereiding op een theorie-examen, het ontwikkelen van je gehoor en muzikaliteit in een solfège of gehoortrainingsles en voor AMV (Algemene Muzikale Vorming) voor zowel kinderen als volwassenen die willen beginnen met muzieklessen.

De lessen verzorg ik in Lunteren (aan leerlingen uit o.a. Ede, Lunteren, Ederveen en Barneveld) en Gouda (waar leerlingen komen vanuit Waddinxveen, Reeuwijk, Moordrecht, Haastrecht)